26 May 2023
Nyexaminerad pedagog med talang för didaktik!

Har du intresse för utvecklade lärmiljöer och har idéer på utbildningsmetoder för olika elevbehov, inkluderande distansutbildningar, praktiska övningar och roliga workshops etc. Då är det här ett spännande uppdrag för dig! 

 

Byggutbildning Star ska modernisera sina utbildningar med nya inlärningsmetoder och innehåll. Tillsammans med Högskolan Dalarna ska utvecklingen ske i ett KTP-projekt där målet är att skapa marknadens bästa byggutbildningar som förmedlar livsviktig kunskap. Här får du får fritt utrymme att skapa utbildningar som ska revolutionera byggbranschen. 

 

Ditt uppdrag som KTP-projektledare hos Byggutbildning Star (nedan ByggStar) 

Uppdraget går ut på att utveckla ByggStars redan populära utbildningar med ett nytt pedagogiskt perspektiv innehållande mer mjuka värden tex säkerhet och jämställdhet. Utbildningarna ska få personer i branschen att prata samma språk och arbeta mot samma mål. De ska höja kompetensnivån och göra kunskapen tillgänglig för fler. Du kommer få skapa innehåll, upplägg och utbildningsplaner som gör det roligt och kompetenshöjande samt engagerar deltagarna. Du skapar själv dina arbetsmetoder och aktiviteter som leder mot målet, attraktiva utbildningar. Du får stöttning från både företaget och Högskolan att genomföra projektet. 

 

Om Byggutbildning Star i Dalarna AB 

Byggutbildning Star utbildar för säkrare arbetsplatser. De är byggbranschens egna utvecklings- och utbildningsföretag som erbjuder behörighetsutbildningar och kompetensutveckling för målgrupperna gymnasieelever och yrkesarbetare. Dina nya kollegor är väldigt kunniga inom bygg så den kunskapen behöver du själv inte ha, men du får säkert möjlighet att lära dig på fikarasterna. Läs mer: https://byggstar.se/. 

 

Är du personen vi söker? 

Du har nyligen tagit din examen med pedagogisk inriktning och vi tror att du vill utveckla nya lärmetoder och implementera det i både befintliga och nya utbildningar. Du ska erfarenhet av instruktörsrollen och tycka om att inspirera och vägleda andra och hitta vägen fram till var och ens bästa inlärningsförmåga. Du kommer möta aktörer i branschen, kunder, deltagare och kollegor, så du måste gilla att träffa folk 

och ha förmågan att lyssna in vad som sägs och inte sägs när det gäller behov och önskemål. Vi tror även att du är kreativ och kommunikativ och ett krav är att du pratar och kommunicerar på svenska obehindrat. 

 

Det är meriterande om du: 

– har erfarenhet av Learning management system (LMS) 

– kan prata och förstå polska och/eller ukrainska 

– körkort (finns firmabilar att låna) 

– har specialpedagogkompetens 

 

Vad är KTP (Knowledge Transfer Partnerships)? 

KTP är en samverkansmodell mellan näringsliv och högskola som skapar utbyte av ny kunskap åt båda hållen. KTP erbjuder dig som nyexaminerad akademiker (upp till ca 2 år), ett utmanade projekt hos ett företag där du får användning av både teoretiska och praktiska kompetenser. Du är projektledaren men får stöd av coacher, både från akademin och näringslivet, och tillsammans löser ni uppgiften. Detta projekt ingår i Kompetenskraft Dalarna som medfinansieras av ERUF och Region Dalarna. Läs mer på www.du.se/ktp. 

 

Om anställningen 

Anställningen är en visstidsanställning som beräknas pågå i ca 9 månader, 100%, med tillträde enligt överenskommelse. Anställningen sker vid Högskolan Dalarna och arbetet utförs på Byggutbildning Star, Falun. Resor och övernattningar kan förekomma. Efter projektets finns goda möjligheterna till fortsatt anställning hos företaget. Företaget ligger centralt i Falun och gillar du idrott och friluftsliv har du mycket nära till Lugnets hela utbud av rekreation. 

 

Om rekryteringen Vi kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi använder oss av kompetensbaserad metodik genom hela rekryteringsprocessen. Intervjuer kan komma ske både digitalt och fysiskt. 

 

Ansök! 

Du ansöker via vår webbplats senast 2023-09-17. Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt examensbevis. 

Vill du veta mer om hur det är att jobba vid Högskolan Dalarna så besök vår hemsida www.du.se/sv/om- oss/jobba-hos-oss/ 

 

Vill du veta mer: Högskolan: Ulrika Ebenhard, 0730-564 028, ueb@du.se ByggStar: Niklas Ribjer, 070-663 48 52, niklas.ribjer@byggstar.se 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Vi skickar ut nyhetsbrev med information om kursutbud och uppdateringar.